
Raf Sistemleri Çeşitleri
Firmamız, raf sistemleri çeşitleri üreticileri alan ve yük taşıma değerlerini göz önünde bulundurmak suretiyle bilgi, donanım ve teknolojiyi birlikte kullanarak müşteri taleplerini yerine getirmektedir. Bu ürün modelleri; çelik, ağır yük ve hafif yük ürünler olmak üzere üç gruba ayrılır.
Raf Sistemleri Çeşitleri Nelerdir?
Çelik sistemler: Oluşturulacak raf sistemleri çeşitleri ürünlerinde tabla kalınlığı çok iyi hesap edilerek maksimum 70-100 kg. yük taşıma kapasitesi olan ürünlerden meydana gelir. Ürün ayakları sağlam L profillerden, üst tabla parçaları DKP’den oluşur. Malzeme standartları 37 kalitede olmalıdır. Civatalı ürün modellerinde en sağlam montaj ayaklar üzerindeki deliklerde ürün tablaların yan kısmındaki delik kısımların birleşmesi suretiyle bağlantıları somunlar veya cıvatalarla yapılmaktadır.
Ağır yük ürünleri: İşletmelerde mevcut ağır yüklerin taşınmasında kolaylık sağlayan sistemlerden biridir. Bu sistemde her bir ürün ünitesi yaklaşık 2000 kg.’a kadar yüklere dayanıklılık sağlar. Ağır rack sistemlerinde üretim aşamasında mevcut profil kesitleri, kaldırılabilecek yükün ağırlığı doğrultusunda saptanmalıdır. Ayak kısımları kalın saç bükümlü yapılmalı, traversleri ürünün kaldırabileceği yük kapasitesine bağlı olarak kutu profille tamamlanır.
Hafif yük ürünler: Profillerin birbirine geçmesi suretiyle oluşan sistemdir. Bu sistemde her bir ürünün taşıma kapasitesi ortalama 300 kg.’a ulaşır. Bu sistemde de ürün ayakları kutu profillerden oluşur. Profil üzerlerindeki bulunan delik ve traversler takılarak mevcut ayaklar birbirine bağlanır. Saç tablalar iç ölçülere göre kesilerek bu traverslerin içine oturtulmak suretiyle ürünlerin mukavemet derecesi sağlanır.
Yerleşim alanlarına uygunluk sağlayabilen raf sistemlerin de mevcut…
Bu ürün modelleri belirtilen ana ürün sistemlerinin yanı sıra yerleşim ve alan kaplama açısından mekik sistem (Paletlerin üst üste ve aka arkaya boşluk kalmadan oluşturulan sistem) , dar koridor sistemler (Yüksek depolama ünitelerinde yaklaşık 15 metre yüksekliğe ulaşılan sistemler), giydirme cepheli depolama sistemleri (Mevcut bir ürün sistemi üzerine kombine edilerek iskelet oluşturulmadan giydirme yapılan sistem) , hareketli raf sistemleri çeşitleri (Hareket sağlayan elemanların üzerine sırt sırta monte edilen sistem), sırt sırta sistemler (Mekânlarda en ekonomik ve yaygın kullanıma sahip palet kullanılan sistem) üretimleri firmalarca talep gören ürünler arasında bulunmaktadır.